ua en ru

У Києві 12-13 квітня пройде перше засідання комітету асоціації Україна-ЄС в торговому складі

У Києві 12-13 квітня пройде перше засідання комітету асоціації Україна-ЄС в торговому складі Фото: у Києві 12-13 квітня пройде перше засідання комітету асоціації Україна-ЄС в торговому складі

До повноважень комітету належить розгляд питань двосторонньої торгівлі між сторонами

У Києві найближчими днями пройде перше засідання комітету асоціації Україна-ЄС в торговому складі. Даним кроком буде запроваджено в дію інституційний механізм Зони вільної торгівлі між сторонами, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

"У ході засідання, яке відбудеться 12-13 квітня, обговорюватимуть спектр питань двостороннього порядку денного Україна-ЄС у торговельній сфері: взаємодію сторін у торговельній сфері, імплементацію Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, розвиток відносин України та ЄС з їхніми торговельними партнерами", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, створення та функціонування Торгового комітету передбачене положеннями Угоди про асоціацію. До повноважень комітету належить розгляд питань двосторонньої торгівлі між сторонами, а також питань імплементації та функціонування Зони вільної торгівлі з ЄС.

Повідомляється, що відповідно до загальної структури Торгового комітету також передбачається функціонування чотирьох спеціальних підкомітетів: з санітарних та фітосанітарних заходів, митних питань та сприяння торгівлі, географічних зазначень, торгівлі та сталого розвитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна очікує перші пропозиції Європейського союзу щодо Угоди про асоціацію (УА) після референдуму в Нідерландах 18 квітня на засіданні Ради міністрів ЄС із закордонних справ.