ua en ru

"Київавтодор" попереджає столичних водіїв про можливу ожеледицю вночі та зранку 24 листопада

"Київавтодор" попереджає столичних водіїв про можливу ожеледицю вночі та зранку 24 листопада Фото: 24 листопада в Києві очікується ожеледиця

Всіх учасників дорожнього руху закликають бути уважними та обережними

Комунальна підприємство "Київавтодор" попереджує про можливість виникнення вночі 23 листопада та зранку 24 листопада на деяких ділянках вулично-дорожньої мережі міста Києва ожеледиці. Про це йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

Так, всіх учасників дорожнього руху закликають бути уважними та обережними.

Як зазначають фахівці, уберегтися від травм під час ожеледиці можна дотримуючись простих правил поведінки. Водіям рекомендують не гальмувати різко на слизькій дорозі, зберігати швидкість постійною, проїжджаючи небезпечну ділянку, а також бути особливо уважними при русі на мостах та естакадах - у цих зонах потрібно уникати різких рухів.

Окрім того водіям радять на слизькій дорозі уникати різких маневрувань і обгонів, а наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ - знижувати швидкість до мінімуму.

В свою чергу пішоходам рекомендують правильно обирати зимове взуття (з глибоким протекторним малюнком на підошві),обирати тротуари, які посипані піском або сіллю, а також ступаючи на місце ожеледиці або на лід, максимальне навантаження робити на носок, а не на п'яту.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 24 листопада на сході та півдні України очікуються дощі, на півночі та місцями на заході з мокрим снігом, температура вдень від +1 до +14.