ua en ru

"Київавтодор" не має наміру закуповувати спеціальні реагенти для розчищення доріг від снігу

"Київавтодор" не має наміру закуповувати спеціальні реагенти для розчищення доріг від снігу Фото: снігоприбиральна техніка

У корпорації назвали закупівлю реагентів "недоцільною"

Комунальна корпорація "Київавтодор" не має наміру закуповувати спеціальні реагенти для розчищення доріг від снігу. Про це сьогодні в ході прямої телефонної лінії повідомив генеральний директор КК "Київавтодор" Олександр Густелев, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні багато країн використовують реагенти. Але тут є й зворотна сторона медалі. По-перше, якщо взяти цінову політику, то реагенти на сьогодні у 10 разів дорожче, ніж звичайна сіль. Другий момент: в більшість реагентів натрій хлор входить як складова до 80%, тобто, це практично та ж сіль, просто з додаванням додаткових хімічних елементів, які покращують роботу... В нашому випадку, з нашим бюджетом, я вважаю, сьогодні просто недоцільно застосовувати реагенти", - сказав він.

"Єдине, що ми застосовуємо додатково - це сольовий розчин, який при певних погодних умовах створює ефект чистих доріг", - додав гендиректор "Київавтодору".

Нагадаємо, раніше у "Київавтодорі" заявили про готовність 310 одиниць снігоприбиральної техніки до зимового періоду.