ua en ru

Київ уклав договір з британськими юристами на обслуговування зовнішнього боргу

Київ уклав договір з британськими юристами на обслуговування зовнішнього боргу Фото: Київ найняв британських юристів за 19,5 млн гривень (РБК-Україна)

Вартість послуг становить 19,5 млн гривень

Департамент фінансів Київської міської державної адміністрації 19 червня підписав договір з британською юридичною фірмою "White & Case LLP" на здійснення операцій з місцевим зовнішніми запозиченнями шляхом обміну, випуску та продажу боргових зобов'язань Києва в 2017 році. Про це повідомляється у системі ProZorro.

Як випливає з інформації, розміщеної у системі, вартість послуг компанії складе 19,5 млн гривень на рік.

До кінця року юристи будуть супроводжувати заборгованості Києва, включаючи реструктуризациею непогашеною у грудні 2015 року частини облігацій на 250 млн доларів зі строком обігу до листопада 2015 (кредитор "Credit Suisse First Boston International", ставка 8% річних).

Крім того, для здійснення своєї діяльності "White & Case LLP" приверне місцевого радника з українського права - ТОВ "Авеллум Партнерс".

За угодою, загальний гонорар не може перевищити 650 тис. гривень.

Що стосується погодинної вартості послуг, то найдорожче коштують послуги старшого партнера "White & Case LLP" - 750 доларів на годину, а найнижчою є погодинна ставка молодшого юриста – 350 доларів. Погодинні ставки співробітників "Авеллум Партнерс" стартують від 45 доларів до 300 доларів.

Закупівля послуг сталася з переговорної процедурою, тому що уряд за пропозицією Міністерства фінансів визначило монополію двох фірм на допомогу державним позичальникам, які хочуть реструктуризувати свої зовнішні борги. Французький "Lazard Freres SAS" визначено фінансовим радником, а британська "White & Case LLP" - юридичним радником.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київ за 19,5 млн гривень найме британських юристів для реструктуризації боргів.