ua en ru

Київ вирішує долю жителів Донбасу без їх участі, - "Український вибір"

Офіційний Київ має намір вирішувати долі мільйонів жителів Донбасу без їх безпосередньої участі, що свідчить про нехтування гарантованими Конституцією правами і свободами громадян. Про це йдеться в заяві виконкому громадського руху "Український вибір".

"Півтора роки "майданні лідери" годують народ казками про повне "перезавантаження" влади. Проте після виборів в країні нічого не змінилося. Напрацювання змін до Конституції України, спрямованих на децентралізацію, підготовка закону про місцеві вибори сьогодні відбуваються без участі громадян", - наголошується в заяві.

У виконкомі "Українського вибору" стверджують, що жителі Донбасу, що знаходяться на непідконтрольній Києву території, позбавлені будь-якої можливості брати участь у житті країни. "Вони не брали участі в президентських, ні парламентських виборах, а тепер їх намагаються позбавити права брати участь у місцевих виборах", - йдеться у зверненні.

У русі вважають, що українська влада порушуючи Мінські угоди, які передбачають не тільки проведення конституційної реформи, але і проведення місцевих виборів, відкрито заявляє, що місцеві вибори на Донбасі проводити недоцільно.