ua en ru

Київ перевіряє як "кримську владу" пустили на конференцію в ЄС

Київ перевіряє як "кримську владу" пустили на конференцію в ЄС Фото: Еміне Джеппар (twitter.com/aboutCrimea)

Питання буде підніматися перед тими, хто міг надати таку візу

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар повідомила, що українська влада перевіряють, на підставі яких документів представників "влади Криму" пустили на конференцію ОБСЄ у Варшаві. Про це передає Крим.Реалії.

Джеппар розповіла, що в ефірі російського телебачення один з представників Криму, секретар російського "Союзу журналістів Криму", який назвав себе представником "Союзу журналістів Росії", розповідав про те, як приїхав до Польщі за паспортом, що видавався в Криму.

"Зараз це питання вивчається, так як на кримський паспорт візу отримати неможливо. Тому, це або брехня, або це питання буде підніматися перед тими, хто міг надати таку візу", - сказала Джеппар.

Також Джеппар висловила думку, що представники російських ЗМІ, що брали участь в щорічній нараді ОБСЄ з людського виміру, "діяли в рамках гібридної війни".

Нагадаємо, росЗМІ в окупованому Криму понад 700 разів використовували мову ворожнечі проти українців. Правозахисники досліджували публікації на сайтах ЗМІ, випуски новин популярних телеканалів, а також заяви російської "влади" Криму.