ua en ru

Київ призупинив виплати за зовнішнім держборгом

Київ призупинив виплати за зовнішнім держборгом Фото: Київська міська рада

Боргові зобов'язання Києва на сьогодні становлять близько 18 млрд грн

Київська міська рада прийняв рішення призупинити виплати за зовнішнім держборгом. Зокрема, мораторій стосується виплат за єврооблігаціями 2005 і 2011 рр. За відповідне рішення проголосували 90 депутатів, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні бюджетна комісія на своєму засіданні прийняла одноголосне рішення рекомендувати Київраді ввести з 6 листопада 2015 року тимчасове призупинення платежів з обслуговування і погашення місцевих зовнішніх боргів, які були залучені в 2005 році та 2011 році", - заявив голова Комісії з питань бюджету та соціально - економічного розвитку, співголова фракції "УДАР - Солідарність", Андрій Странніков.

Зокрема мова йде про єврооблігаціях, випущених Києвом у 2005 р. на суму 250 млн дол. під 8% річних, і в 2011 р. - на 300 млн дол. під 9,375% річних для рефінансування іншого зовнішнього боргу столиці.

Під час своєї презентації, Странніков додав, що боргові зобов'язання Києва становлять 18 млрд грн., а щорічне обслуговування даних боргів обходиться в суму близько 2 млрд грн.

"Сьогодні сторони у переговорах щодо реструктуризації зближують свої позиції", - резюмував Странніков.

Нагадаємо, раніше рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) знизило довгостроковий кредитний рейтинг Києва за зобов'язаннями в національній валюті з "СС" до "SD" ("вибірковий дефолт").