ua en ru

Київ потрапив у десятку найменш сприятливих для життя міст

Київ потрапив у десятку найменш сприятливих для життя міст Фото: Київ зайняв 131-е місце з 140 в рейтингу

Найбільш різке падіння продемонстрували Київ (на 25%) і сирійський Дамаск (на 26%)

Київ займає 131-е місце з 140 в рейтингу найбільш сприятливих для життя міст. Про це свідчать дані дослідження бізнес-підрозділу британського журналу Economist, передає BBC.

Причиною загального погіршення умов життя по всьому світу стали загроза тероризму і посилення нестабільності в різних країнах.


"За даними Economist Intelligence Unit (EIU), середній рівень умов життя в різних містах світу знизився за останні 5 років на 0,9%, причому чверть цього падіння припала на останній рік. Загальний рівень стабільності у світі впав на 2,4% за останні 5 років", - йдеться в повідомленні.

Так, з 140 міст 71 учасник дослідження погіршив свої позиції в рейтингу. Найбільш різке падіння продемонстрували Дамаск (Сирія) і Київ. Їхній рейтинг впав на 26% і 25% відповідно.

"Це демонструє, що конфлікти, як і слід було очікувати, є ключовим чинником у визначенні умов життя", - зазначили в доповіді.

Міста у рейтингу оцінювалися в п'яти категоріях: стабільність, охорона здоров'я, культура і навколишнє середовище, освіта та інфраструктура.

Таким чином, найбільш сприятливими містами для життя виявилися Мельбурн (Австралія), Відень (Австрія), Ванкувер і Торонто (Канада). Замикає десятку німецький Гамбург.

Найбільш помітну негативну динаміку в рейтингу, крім Дамаска і Києва, показали Детройт і Москва. Їхній рейтинг впав на 5,7% і 5,6% відповідно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці визначили найбільш комфортне місто країни.