ua en ru

Київ планує виділити на проведення Євробачення 1,2 млрд гривень

Київ планує виділити на проведення Євробачення 1,2 млрд гривень Фото: Євробачення пройде в Києві

Пісенний конкурс відбудеться в Міжнародному виставковому центрі

Київська влада має намір виділити близько 1,2 млрд гривень на проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр культури України Євген Нищук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Київ надав гарантії, що на саме шоу він готовий витратити не менше 200 млн гривень, на підготовку арени, ландшафтів, всіх локацій, всієї інфраструктури - 1 млрд гривень ", - розповів Нищук.

Одеська влада, в свою чергу, пропонували виділити 1,4 млрд гривень.

Зазначається, що Міжнародний виставковий центр зможе вмістити близько 12-14 тис. глядачів. Крім того, до пісенного конкурсу буде також організована лінія річкових трамваїв, яка з'єднає Лівий і Правий берег Києва. Такі трамваї будуть закуплені спеціально до конкурсу

За словами Нищука, Київ був оптимальним містом-господарем конкурсу, зокрема, по параметрах безпеки і інфраструктури.

"В Києві краще всього підготовлена інфраструктура, є аеропорт, є достатньо готелів, є багато того, на що інші б витрачали час", - сказав Нищук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заявки на проведення "Євробачення-2017" подавали Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків і Херсон. Переможцем відбору міста-господаря стала столиця.