ua en ru

Київ готовий перейняти європейський досвід і створити власну кінокомісію, - Старостенко

Київ готовий перейняти європейський досвід і створити власну кінокомісію, - Старостенко Фото: круглий стіл "Столиця України – столиця кіно".

Сьогодні в КМДА відбувся круглий стіл за участю представників столичної влади та ключових гравців ринку кіновиробництва з метою створення міської кінокомісії. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час круглого столу "Столиця України – столиця кіно".

Вона зазначила, що завдяки подібним органам європейські міста успішно залучають інвестиції, активізуючи всі суміжні сектори економіки. Тож Київ має перейняти цю успішну модель.

"Наразі кіноіндустрія в Україні розвивається досить жваво, про що ми нещодавно пересвідчилися, відзначаючи 85-річчя кінотеатру "Жовтень" та День українського кіно. Наш кінопродукт дуже якісний, і я тішуся, що багато фільмів сьогодні знімають саме в Києві. Ми розуміємо, що кіноіндустрія – це не лише створення певного культурного продукту, а й серйозна промоція міста, яка дозволяє залучати додаткові інвестиції та активізувати суміжні сектори господарства – туризм, ринок праці та сервісу", – зазначила Ганна Старостенко.

За словами заступника голови КМДА, міська влада готова встановити ефективний діалог з представниками кіноіндустрії в рамках підтримки кіновиробництва у столиці. Зі свого боку місто готове надати орендні пільги, створити умови та допомогти з вибором локації для зйомок кінопродукції. Ганна Старостенко додала, що наразі вже є певні напрацювання в цьому напрямі, зокрема, домовлено про подання електронної заявки на проведення зйомок, що значно пришвидшить процес оформлення дозволів.