ua en ru

Київ має бути готовий до нового опалювального сезону до 10 вересня, - КМДА

Київ має бути готовий до нового опалювального сезону до 10 вересня 2013 р., а до 1 жовтня усі кияни повинні бути забезпечені гарячою водою. Про це сьогодні, 6 вересня, заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час засідання штабу з підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду, повідомила прес служба КМДА.

"Ми повинні нормально увійти в зиму та забезпечити стабільне і надійне проходження опалювального сезону. Враховуючи, що останні три роки ми комплексно підходимо до заміни аварійних ділянок теплових мереж, це надає нам впевненості, що новий опалювальний сезон буде стабільнішим у подачі теплоносія і гарячої води у домівки киян. Тільки упродовж нинішнього року "Київенерго" планує спрямувати на розвиток теплового блоку понад 270 млн грн, з яких 200 млн грн - саме на заміну мереж", - сказав Голубченко.

Загалом до осінньо-зимового періоду уже підготовлені 183 лікарні, 462 школи, 478 дитячих садочків, 10 об'єктів соціального захисту та 19 обєктів культури.

Крім того, активно до зими готують і житловий фонд столиці, а саме: 11 тис. 123 житлові будинки.

Станом на 6 вересня 2013 р. згідно з графіком, випробувано 52 тепломагістралі, що складає 100%. Крім того, випробувано теплові мережі 158 районних та квартальних котелень. Під час випробувань виявлено 1022 пошкодження, 800 з яких уже усунено.