ua en ru

Київ перейматиме досвід Відня у питаннях підготовки до Євро-2012

Київ перейматиме досвід Відня у питаннях підготовки до Євро-2012. Про це йшлося під час проведення семінару-наради у ході візиту делегації мерії міста Відень у рамках співпраці та надання консультативної допомоги у підготовці до Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
Під час проведення семінару-наради австрійські колеги поділилися своїми напрацюваннями з фахівцями приймаючих міст Євро-2012 в сфері безпеки та правопорядку, організації транспортного сполучення, облаштування фан-зон.
В ході зустрічі заступник голови КМДА Анатолій Голубченко висловив зацікавлення в запозиченні досвіду Відня у підготовці до Чемпіонату: "Місто Відень давно є нашим хорошим партнером, і вже багато років ми співпрацюємо у різних напрямках. Тепер у нас з'явилась іще одна спільна тема для обговорення - підготовка до футбольного чемпіонату Європи. Адже останній чемпіонат Європи з футболу у 2008 р. відбувся в Австрії та Швейцарії. Тож досвід Відня з питань підготовки транспортної інфраструктури, облаштування фан-зон, забезпечення правопорядку тощо є для нас дуже важливим. Нам необхідно вивчити європейський погляд на ці речі".
На прикладі облаштування фан-зони віденського стадіону ім. Ернста Хаппеля до Чемпіонату Європи 2008 р., керівник відділу віденської поліції Франц Темпер окреслив основні завдання щодо забезпечення правопорядку та безпеки. Визначення чітких меж фан-зони, наявність запасних та спеціалізованих виходів, відеоспостереження, згуртовані дії всіх служб та розподіл вболівальників відповідно до команд - забезпечило у Відні досить низькі показники порушень правопорядку на час проведення Чемпіонату: "Спочатку необхідно налагодити діалог з фанами, а у разі, коли цього не досить - використати можливість впливу або ж, у крайньому випадку, - вжити примусові заходи".
Не менш цікавили українських фахівців і питання прибирання та утилізація сміття, організація необхідної кількості біотуалетів, благоустрій території. За словами інженера відділу муніципальної ради Франца Бішофа, успішна реалізація цих завдань вимагає концентрації зусиль на всіх рівнях: "У Відні був створений спеціальний штаб, який на час проведення Чемпіонату Європи 2008 р. займався виключно питаннями санітарної очистки міста".
Учасники семінару обговорили також питання транспортного сполучення та організації перевезень вболівальників, особливості роботи комунального транспорту на час проведення Чемпіонату. На завершення зустрічі, сторони домовилися про подальшу співпрацю та консультативну допомогу у підготовці до Чемпіонату Європи-2012.