ua en ru

Кіберполіція викрила киянина, який взламував сторінки у соцмережах

Кіберполіція викрила киянина, який взламував сторінки у соцмережах Фото: поліція

Хакер вимагав гроші у власників за доступ до їх персональних сторінок

Кіберполіція та слідчі Голосіївського управління поліції Києва викрили хакера, який взламував сторінки у соцмережах та вимагав гроші у користувачів за доступ до їх персональних сторінок. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції.

Як зазначається, хакер також орієнтувався на профілі інтернет-магазинів у соціальній мережі Instagram. Використовуючи фейкові сторінки та електронні листи, нібито від адміністрації, зловмисник отримував доступ до зазначених сторінок. Після чого надсилав потерпілим email-повідомлення, в яких пропонував за 10 тисяч гривень розблокування сторінки.

Так, у квартирі злочинця знайдено та вилучено блокнот з чорновими записами, де зловмисник записував усі операції по руху коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіція викрила масштабну фішингову кампанію, направлену на користувачів криптовалюти. У кіберполіції вважають, що ця група почала свою діяльність ще наприкінці 2014 року, і за 3 роки їхній загальний дохід від злочинної діяльності може перевищувати сотні мільйонів доларів США.