ua en ru

Кіберполіція викрила масштабну фішингову кампанію

Кіберполіція викрила масштабну фішингову кампанію Фото: біткоіни (flickr.com/Marco Verch)

З вересня по грудень 2017 року зловмисники заволоділи криптовалютою на суму 700 біткоінів

Кіберполіція викрила масштабну фішингову кампанію, направлену на користувачів криптовалюти. Про це повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції Національної поліції України.

"За нашими приблизними підрахунками лише у період з вересня по грудень 2017 року... зловмисники заволоділи криптовалютою на суму 700 BTC (на момент написання статті ця сума еквівалентна 5 млн. доларів США). Згідно інформації від спеціалістів з безпеки ресурсу blockchain.info, ця фішингова кампанія є однією з наймасштабніших за всю історію існування компанії", - йдеться у повідомленні.

У кіберполіції вважають, що ця група почала свою діяльність ще наприкінці 2014 року, і за 3 роки їхній загальний дохід від злочинної діяльності може перевищувати сотні мільйонів доларів США.

Зазначається, що "заманювання" користувачів відбувалось за допомогою рекламних кампаній Google Adwords.

Нагадаємо, у січні експерти Ernst & Young виявили, що у результаті хакерських атак були викрадені більше 10% коштів, залучених організаторами первинних розміщень токенів криптовалют (Initial Coin Offering, ICO).

Відзначено, що найбільш активно хакери використовували для крадіжки фішинг, зокрема, з його допомогою їм вдавалося викрадати у організаторів того чи іншого ICO до 1,5 млн доларів в місяць.