ua en ru

Киберполиция викрила хакера, який збував вірусне ПО для копіювання баз даних

Киберполиция викрила хакера, який збував вірусне ПО для копіювання баз даних Фото: Киберполиция України (turchynov.com)

Оплата за послуги проводилася в криптовалюті

Співробітники Кіберполіції України викрили хакера, створював і сбывавшего шкідливе програмне забезпечення для крадіжки баз даних. Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції в Facebook.

Киберполиция викрила хакера, який збував вірусне ПО для копіювання баз данихКиберполиция викрила хакера, який збував вірусне ПО для копіювання баз данихКиберполиция викрила хакера, який збував вірусне ПО для копіювання баз даних

Фото: в Україні викрито черговий хакер (фото Кіберполіції)

Як повідомляється, 22-річний уродженець Черкаської області створював і реалізовував ПО, з допомогою якого перебували вразливі місця на сайтах і в подальшому несанкціоновано робилися копії баз даних.

Для того, щоб здійснювати свої махінації анонімно, зловмисник використав веб-ресурси Російської Федерації і здійснював управління вірусом з використанням протоколу RDP.

Працівники Київського управління Кіберполіції встановили, що хакер в мережі називав себе "AntonShesar" і "Сatona", і пропонував послуги з оренди зазначеного на різних хакерських форумах.

Поліцейські провели одночасно три обшуку на території Черкаської та Київської областей. За їх результатами правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, з якою здійснювалося віддалене управління веб-ресурсом і шкідливим програмним забезпеченням.

Крім того, в будинку молодої людини були виявлені дані облікових записів, з використанням яких здійснювалося управління веб-сервером з розміщеними на ньому вірусами. Також, виявлені файли з інформацією про більш 5тис. скомпрометованих облікових записів. На додаткових носіях інформації виявлена інформація про ще 10 тис. облікових записів електронної пошти, доступ до яких був отриманий незаконно.

Триває досудове розслідування в рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж) КК України.

КІБЕРПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ХАКЕРА, ЯКИЙ ЗА КРИПТОВАЛЮТУ НАДАВАВ «В ОРЕНДУ» ВЛАСНОРУЧ СТВОРЕНІ ВІРУСИ Шкідливе програмне...

Опубліковано Департамент кіберполіції Національної поліції України 30 березень 2018 р.

Нагадаємо, у Іспанії заарештовано українського хакера, який обікрав 100 фінансових установ у 40 країнах світу.

Крім того, в Україні викрито хакер, який входив до угруповання, створену і очолювану заарештованим в Іспанії українців.