ua en ru

Кіберполіція перевіряє в соцмережах заклики до використання газових балончиків в школах

Кіберполіція перевіряє в соцмережах заклики до використання газових балончиків в школах Фото: Киберполиция України (turchynov.com)

У разі виявлення закликів поліція передасть інформацію у відповідні служби

Департамент кіберполіції Національної поліції України перевіряє соціальні мережі та інтернет в цілому з приводу закликів до використання газових балончиків у школах. Про це повідомили в прес-службі департаменту, передає "Радіо Свобода".

"Зараз ми проводимо моніторинг соціальних мереж та інтернету на виявлення будь-яких закликів подібного типу. У разі виявлення таких випадків ми передаємо цю інформацію у відповідні служби відповідно до їх компетенції", - розповіли в прес-службі кіберполіції.

Нагадаємо, сьогодні, 23 травня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив вжити заходів для запобігання випадків розпилення газу в школах.

Відзначимо, що напередодні в школі Харкова розпилили перцевий спрей, в результаті чого дітей евакуювали. Після інциденту з симптомами отруєння госпіталізували майже 40 осіб. За попередньою версією, один з учнів розпилив газ з балончика.