ua en ru

Кіберполіція почне використовувати систему екстреного сповіщення по кіберзагрозах

Кіберполіція почне використовувати систему екстреного сповіщення по кіберзагрозах Фото: киберполиция (колаж РБК-Україна)

Кіберполіція отримала новий програмно-апаратний комплекс

Кіберполіція почне використовувати систему екстреного сповіщення по кіберзагрозах. Про це сьогодні повідомив глава Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Екстрені повідомлення будуть відправлятися у разі настання надзвичайної ситуації. Крім того, ми будемо надавати включеним у список структурам рекомендації по мінімізації наслідків таких загроз", - заявив Демедюк в ході підписання Меморандуму про співпрацю з мобільним оператором lifecell.

Так, в рамках меморандуму lifecell передав Департаменту кіберполіції систему власної розробки для термінового інформування в умовах надзвичайних ситуацій Emergency Notification System (ENS).

Відзначається, що ENS стане інструментом для забезпечення оперативного інформування певних груп осіб в умовах кіберзагроз через голосові дзвінки, SMS і e-mail.

Демедюк додав, що кіберполіція продовжує посилювати співпрацю з приватним сектором у сфері забезпечення кібербезпеки. Він підкреслив, що система вже була успішно протестована в державному секторі.

"Система показала себе тільки з позитивної сторони, так як ті співробітники, які отримали повідомлення про кіберзагрозу, змогли протягом 5 хвилин поширити у себе в корпоративній мережі цю інформацію", - резюмував Демедюк.

Кіберполіція почне використовувати систему екстреного сповіщення по кіберзагрозах

Фото: кіберполіція отримала новий програмно-апаратний комплекс (npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кіберполіція заявила про розкриття найбільшої схеми фальсифікації і збуту медичних препаратів.