ua en ru

У МЕРТ заявили, що Україні належить поборотися за кошти на кібербезпеку

У МЕРТ заявили, що Україні належить поборотися за кошти на кібербезпеку Фото: Центр протидії кіберзагрозам (turchynov.com)

Кібербезпека повинна стати одним з головних напрямків для України

Кібербезпека повинна стати одним з головних напрямів відповідно до виробленим планом Маршала. Про це на інноваційному форумі інформаційно-комунікаційних технологій повідомив директор департаменту залучення інвестицій Міністерства економічного розвитку і торгівлі Андрій Демчук, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, одним з найважливіших напрямків співпраці за планом Маршала є кібербезпека.

"Урядом прийнята стратегія цифрового розвитку до 2020 року, а енергетична безпека - один з головних пріоритетів програми. Литва виступила за план Маршала для України, що передбачає надання 50 млрд євро протягом 10 років для фінансування проектів в Україні. Кібербезпека повинна стати одним з головних напрямків. Але Україні ще належить поборотися за кошти", - сказав він.

Він підкреслив, що з литовськими колегами було проведено багато зустрічей зокрема, на них було озвучено, що Україна показує "низьку інституційну спроможність освоювати кошти, які вже виділені".

Зазначимо, раніше створення плану Маршала для України підтримав глава делегації Європарламенту парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Росаті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Литва мають співпрацювати, як в сфері кібербезпеки, так і в питаннях управління коштами, які виділяє ЄС. Про це на інноваційний форумі з інформаційно-комунікаційних технологій повідомив посол Литви в Україні Маріус Януконіс.