ua en ru

Путін спростував причетність Росії до кібератак на Демократичну партію США

Путін спростував причетність Росії до кібератак на Демократичну партію США Фото: Володимир Путін

Путін заявив, що на державному рівні РФ цим не займається

Президент Російської Федерації Володимир Путін спростував причетність Росії до кібератак на комп'ютери Національного комітету Демократичної партії (DNC) США. Про це Путін заявив в інтерв'ю Bloomberg, повідомляє прес-служба Кремля.

"Я про це нічого не знаю. Ви знаєте, стільки багато хакерів, причому вони діють настільки філігранно, настільки тонко, можуть показати в потрібному місці і в потрібний час свій "слід". Або навіть не свій "слід", а закамуфлювати свою діяльність під діяльність якихось інших хакерів з інших територій, з інших країн. Це абсолютно важкоперевіяюча річ, якщо взагалі можливо її перевірити. У всякому разі, на державному рівні ми цим точно не займаємося", - заявив Путін.


Разом з тим, Путін заявив, що не має значення хто зламав комп'ютери демократів США, а важливий зміст того, що було оприлюднене.

"А потім, хіба це важливо, хто зламав ці якісь дані з передвиборчого штабу пані Клінтон? Хіба це важливо? Важливо, що є змістом того, що було пред'явлено громадськості. Навколо цього повинна вестися дискусія насправді. Не потрібно відводити увагу громадськості від суті проблеми, підміняючи якимись другорядними питаннями, пов'язаними з пошуком того, хто це зробив", - зазначив Путін.

Нагадаємо, раніше кандидат на пост президента США від демократів Хілларі Клінтон заявляла, що комп'ютери Національного комітету Демократичної партії (DNC) Сполучених Штатів Америки зламали російські спецслужби.