ua en ru

КМДА заявляє про відсутність загрози підтоплення електропідстанції «Московська» та 9 газорозподільних пунктів під час можливої повені.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації (КМДА) заявляє про відсутність загрози підтоплення електропідстанції «Московська» та 9 газорозподільних пунктів під час можливої повені. Про це «РБК-Україна» повідомив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації Віталій Пшеничний. За його словами, всі доручення першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, пов'язані із підготовкою до можливої повені, виконуються згідно із планом. В.Пшеничний наголосив, що газорозподільні пункти, які можуть бути підтоплені, зараз законсервовані, і їм «нічого не загрожує». Він підкреслив, що загрози підтоплення електропідстанції «Московська» немає, оскільки увесь сніг вивезено і розчищено зливову каналізацію. «По підстанції «Московська» - прочистили зливову каналізацію і вивезли сніг, так що загрози також немає»,- додав В.Пшеничний.

Разом з тим, у «Київенерго» цю інформацію В.Пшеничного не підтвержують. Як повідомили «РБК-Україна» у департаменті корпоративних комунікацій «Київенерго», загроза підтоплення підстанції «Московська» існує, оскільки комунальні служби не виконали у встановлені терміни (до 5 березня) доручення А.Голубченка - не прочистили зливні стоки та не розчистили русло ріки Либідь. Тому компанія звернулася до А.Голубченка з листом про необхідність термінового проведення зазначених заходів, після чого перший заступник голови КМДА повторно дав відповідні доручення. «Але й сьогодні ситуація не змінилася. Таким чином, як і раніше, залишається загроза підтоплення підстанції. В результаті чого без світла і тепла на період ліквідації наслідків підтоплення можуть залишитися більше 100 об'єктів, які не можливо переключити на інші джерела тепло- та електропостачання», - повідомив директор з питань охорони праці та надзвичайних ситуацій АК «Київенерго» Борис Ященко. Також компанія підготувала план дій на випадок підтоплення.