ua en ru

КМДА: Проблеми з харчуванням у школах виникають через те, що фінансування відбувається за рахунок РДА.

Проблеми з харчуванням у школах виникають через те, що фінансування відбувається за рахунок РДА, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами заступника голови КМДА Віталія Журавського, фінансування процесу харчування у навчальних закладах відбувається за рахунок районних державних адміністрацій. Саме через це і виникають проблеми з харчуванням у школах та дитячих садочках.
«Ми неодноразово зверталися до керівників районів з вимогою приділяти проблемі харчування належну увагу. Однак результату немає. Крім того, нас хвилює те, що у різних районах чомусь різна ціна харчування. Я вважаю, що з цієї ситуації можна вийти лише одним способом - необхідно наполягати, аби Київрада, при прийнятті бюджету, акумулювала кошти на харчування в Головному управлінні освіти та науки КМДА», - сказав В.Журавський.

Він пояснив, що для вдосконалення організації харчування в навчальних закладах міста, раціоналізованого використання бюджетних коштів, необхідно створити єдине комунальне підприємство, яке б централізовано займалось постачанням та виготовленням продуктів харчування для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Видатки на харчування необхідно формувати у міському бюджеті, а для централізованої закупівлі сировини та продуктів харчування проводити тендерні процедури.