ua en ru

КМДА: Немає небезпеки прориву дамби київської ГЕС у випадку повені.

Начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації Віталій Пшеничний переконаний, що немає небезпеки прориву дамби Київської ГЕС у випадку повені. Про це він повідомив сьогодні під час колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами. всі гідротехнічні споруди ГЕС перебувають у робочому стані. «Підстав для паніки, що може прорвати дамбу або шлюзи Київської ГЕС, немає», - сказав він.

Він повідомив, що в разі досягнення максимального рівня води позначки 800 см над «нуль» можливий вихід води на заплаву в районі вище Московського мосту, підтоплення урочищ - Старе Село, Моложі, Ситняки, Запісоччя, парку Троєщина, підтоплення садово-дачних ділянок, Воскресенські сади, Русанівські сади, урочища Горбачиха, о.Долебецький, часткове підтоплення Гідропарку, в тому числі підземного переходу, вихід води на алею Русанівської та Придніпровської набережних, підтоплення вулиці Причальна, часткове підтоплення парку Прибережний, ненасипних територій Нових Позняків та Осокорків, підтоплення садово-дачних ділянок у с.Бортничі та Нижні Бортничі, зони заток Собаче гирло, Оболонь, урочища Наталка, парку Оболонь, незначне підтоплення Рибальського півострова, вихід води в прибережну зону Дніпровської затоки, вихід води на заплаву о.Галерний, підтоплення с.Корчувате, с.Чапаївка та перелив води через переливні ділянки Лівобережної дамби Бортничі-Вишеньки, затоплення заплавних територій між дамбою та Курінним лівим схилом Дніпровської долини.

Він повідомив, що пік паводку у Києві очікується у третій декаді квітня.

За його словами, у зоні підтоплення можуть опинитися підстанція «Московська», 9 газорозподільних пунктів, 66 катодних станцій та близько 300 газових колодязів.