ua en ru

КМДА: суд зняв арешт зі 100 вагонів столичного метро

КМДА: суд зняв арешт зі 100 вагонів столичного метро

Господарський суд Києва зняв арешт зі 100 вагонів столичного метро, арештованих на вимогу російської компанії. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак.

"Перша перемога "Київметрополітену"! Після нашої апеляції Господарський суд м.Києва зняв арешт зі 100 вагонів метро, арештованих на вимогу російської компанії. Міська влада та метрополітен і надалі будуть відстоювати інтереси киян і не допустять транспортного колапсу в столиці. Ситуація з "Укррослізингом" знаходиться на особистому контролі у Київського міського голови Віталія Кличка і ми зробимо все, щоб якнайшвидше вирішити її!", - написав він.

Депутат зазначив, що на даний момент "Укррослізинг" через суд вимагає від столичного метрополітену погасити борг розміром 1 959 466 447,88 грн за взяті в лізинг у 2010-2013 роках вагони. На підставі цього звернення 13 травня Господарський суд Києва навіть наклав арешт на сто взятих у лізинг вагонів. Подібне рішення суду ставить під загрозу нормальне функціонування транспортного сполучення міста і ми подали апеляцію, пише Сагайдак.

"Зняття арешту з вагонів стало першою перемогою КП "Київметрополітен", але всеодно доведеться ще поборотись за інтереси киян та мешканців столиці", - написав політик.