ua en ru

У Києві оптимізують рух на Вокзальній площі

Ухвалено рішення створити робочу групу для організації руху автотранспорту на Вокзальній площі в Києві. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк.

Ухвалено рішення створити робочу групу для організації руху автотранспорту на Вокзальній площі в Києві. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Костюк, передає прес-служба КМДА.

"Ми прийшли до висновку, що потрібно чітко розмежувати транспортні потоки. Пропонується зробити чотири смуги заїзду на Вокзальну площу: одна для заїзду на парковку, друга - для комунального транспорту, останні - для киян, які проводжають або зустрічають близьких, і транзитного транспорту. Все ж таки нелегальні перевізники мають бути винесені за межі території вокзалу. При розробці проекту ми орієнтуватимемося на організацію руху автотранспорту біля нового терміналу Міжнародного аеропорту "Київ" у Жулянах. Ми проаналізували, як функціонує розроблена там схема руху і прийшли до висновку, що вона є абсолютно ефективною", - повідомив Костюк.

Проект також передбачатиме впорядковування стихійної парковки біля Південного залізничного вокзалу, що призводить до утворення заторів.

Читайте також: Реконструкцію проспекту Перемоги в Києві планують завершити в кінці 2014 р

Протягом тижня робоча група повинна прийти до загального рішення по організації дорожнього руху, після чого буде замовлений відповідний проект. Тільки тоді, коли він буде узгоджений зі всіма профільними службами, влада приступить до його реалізації.

Нагадаємо також про іншу транспортну проблему, зв'язану з реконструкцією проспекту Перемоги. Сьогодні прес-служба КМДА повідомила, що реконструкцію проспекту Перемоги в Києві за умови стабільного фінансування планується завершити в грудні 2014 р.

Зазначимо, в період з 5 липня по 30 вересня 2013 р. обмежений рух транспорту у зв'язку з реконструкцією дорогі на перетині проспектів Перемоги - Академіка Палладіна - Великої кільцевої дороги у Святошинському районі.

Раніше в "Київавтодорі" повідомили про проведення капітального ремонту Повітрофлотського шляхопроводу на перетині Повітрофлотського проспекту із залізничною станцією Київ-Фастів.