ua en ru

У КМДА повідомили, як працюватиме громадський транспорт у новорічну ніч

У КМДА повідомили, як працюватиме громадський транспорт у новорічну ніч Фото: рух транспорту у Києві (РБК-Україна/Віталій Носач)

У новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня роботу метро та наземного транспорту у Києві буде подовжено на 3 години

У Київській міській державній адміністрації повідомили розклад роботи громадського транспорту у новорічну ніч - з 31 грудня на 1 січня. Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, у новорічну ніч роботу метро та наземного пасажирського транспорту у Києві буде подовжено на 3 години.

"Останній заїзд наземного транспорту відбуватиметься о 4-5 годині ранку, тому можна говорити про майже цілодобовий режим роботи наземного пасажирського транспорту в новорічну ніч. Фунікулер також працюватиме цілодобово", - повідомив Симонов.

Разом з тим, він зазначив, що у зв’язку з проведенням новорічно-різдвяних заходів на Софійській площі та Володимирському проїзді буде обмежено рух транспорту. А в роботу наземного громадського транспорту буде внесено зміни.

Зокрема, рух транспорту буде обмежено вздовж Володимирського проїзду - від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській - від Рильського провулку до Володимирського проїзду.

Також зазначається, що завтра, 19 грудня, з 16:00 до 21:00, а також 24 грудня з 16:00 до 22:00 й у новорічну ніч з 20:00 31 січня до 3:00 1 січня, 1 січня з 14:00 до 21:00 та 7 січня з 12:00 до 15:00 буде заборонено рух всіх видів транспорту вздовж Володимирського проїзду від вул. Малої Житомирської до Михайлівської площі. Крім того, 24 грудня буде заборонено рух усіх видів транспорту вздовж пров. Рильського з 00:00 до 23:00.

Крім того, повідомляється, на час проведення святкових заходів буде змінено рух тролейбусних маршрутів № 6, № 16 та № 18.

  • Тролейбусний маршрут № 6 буде курсувати так: вул. Юрія Кондратюка - просп. Маршала Рокоссовського - вул. Полярна - вул. Вишгородська - вул. Кирилівська - Подільський узвіз - вул. Овруцька - вул. Герцена - вул. Мельникова - станція метро "Лук’янівська". І у зворотному напрямку.
  • Тролейбусний маршрут № 16 курсуватиме: вул. Щусєва - вул. Ризька - вул. Дорогожицька - вул. Мельникова - вул. Січових стрільців - вул. В’ячеслава Чорновола - просп. Повітрофлотський. Так само у зворотному напрямку.
  • Тролейбусний маршрут № 18: вул. Сошенка - вул. Вишгородська - вул. Кирилівська - Подільський узвіз - вул. Овруцька - вул. Герцена - вул. Мельникова - вул. Січових стрільців - вул. В’ячеслава Чорновола - просп. Повітрофлотський. У зворотному напрямку за цією ж схемою.

Як зазначається, автобусні маршрути № 24 та № 114 на час проведення заходів на Михайлівській, Софійській площах і Володимирському проїзді курсуватимуть за схемою руху робочого дня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві на зимові свята відкриють рух транспорту по Хрещатику.