ua en ru

КМДА рекомендує школам не проводить заняття на вулиці з-за палаючих торфовищ

КМДА рекомендує школам не проводить заняття на вулиці з-за палаючих торфовищ Фото: Олег Рубан

Також було прийнято рішення заборонити в'їзд великогабаритних вантажівок до Києва з 6 до 8 ранку

Влада Києва не рекомендують школам не проводить заняття на вулиці через гарячих Київської області торфовищ. Про це в ході брифінгу заявив начальник Головного управління Держсанепідслужби в Києві, головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було прийнято рішення сьогодні мінімізувати знаходження групи ризику на вулиці і друге - заборонити при проведенні навчально-виховному процесі заняття на відкритому повітрі. Не проводить уроки фізкультури, не проводити занять на відкритому повітрі", - сказав Рубан, зазначивши, що такі обмеження стосуються лише першої половини дня.

Крім того, було прийнято рішення заборонити в'їзд великогабаритних вантажівок до Києва з 6 до 8 ранку.

Киянам в СЕС рекомендують не провітрювати приміщення з 4 до 8 ранку, робити вологе прибирання, вживати багато води і кисломолочних продуктів. Найбільш негативний вплив смогу може чинити на людей із захворюваннями дихальних шляхів і серцево-судинними захворюваннями, а також для дітей, вагітних жінок і літніх людей.

Нагадаємо, у Києві станом на 19 жовтня не зафіксовано перевищення норм сірчистого ангідриду в повітрі, однак по області такі перевищення є.