ua en ru

КМДА розробляє документацію для реконструкції заводу "Енергія" спільно з Японією

Київська міська державна адміністрація (КМДА) розробляє документацію, щоб спільно з японськими фахівцями реконструювати завод зі спалювання сміття "Енергія" і тим самим зменшити викиди в атмосферу. Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак під час круглого столу "Стратегічні перспективи екологічної політики міста", повідомляє прес-служба КМДА.

Мазурчак нагадав, що питанням реконструкції особисто опікується голова КМДА Олександр Попов. За словами першого заступника, Попов нещодавно відвідав Японію, де обговорювалися шляхи вирішення екологічних проблем міста. Зокрема, важливим питанням була саме реконструкція заводу "Енергія".

Перший заступник також додав, що КМДА закладає фінансування на ряд заходів з удосконалення водопостачання та реконструкцію каналізаційних стоків і, крім того, нарощує кількість контейнерів для роздільного збору сміття.

Мазурчак особливо наголошував на необхідності створення фахових робочих груп, рішення яких знайшли б відображення у документах.

Нагадаємо, що рішення про делегування повноважень КМДА для залучення коштів Кіотського протоколу до міста було прийнято 27 жовтня 2011 р. За нього проголосували 90 зі 105 присутніх на засіданні Київради депутатів. Олександр Мазурчак після прийняття рішення зауважив, що КМДА тепер може вести переговори для впровадження в місті технологій зменшення викидів парникових газів за допомогою засобів Кіотського протоколу та планує за Кіотським протоколом залучити іспанські та японські засоби. Реконструкція заводу "Енергія" мала стати першочерговим проектом КМДА спільно з Японією.