ua en ru

КМДА за сприяння Польщі залучить від ЄС 150 млн євро на систему комунального транспорту

Київська міська державна адміністрація за сприяння польської консультаційної групи ZDG TOR від Євросоюзу залучить 150 млн євро інвестицій на удосконалити систему комунального транспорту.

Київська міська державна адміністрація за сприяння польської консультаційної групи ZDG TOR від Євросоюзу залучить 150 млн євро інвестицій на удосконалити систему комунального транспорту. Відповідна угода була підписана сторонами 29 жовтня 2014 р. у Варшаві (Польща), повідомила прес-служба КП "Київпастранс".

"Програма покликана удосконалити систему комунального транспорту за принципом "розумне і безпечне місто". Залучені кошти підуть на модернізацію громадського транспорту, транспортної інфраструктури, ІТ-систем та на консультаційні послуги.

Планується модернізація 98% трамвайної інфраструктури, рухомого складу, а також системи управління та інформування пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, програма розрахована на 5 років і може бути продовжена до 2030 р.

Також керівники транспортних департаментів української і польської столиць підписали угоду про співпрацю та обмін досвідом. Зокрема західні консультанти розроблять концепції запровадження інтегрованої квиткової системи, а також концепцію організації та фінансування громадського транспорту Києва.

Як пояснює генеральний директор КП "Київпастранс" Сергій Майзель, польська та українська столиці мають схожу інфраструктуру, тому реалізовувати проекти з осучаснення Києва, залучивши колег із Заходу, буде легше.

Проект із залученням 150 млн євро на комунальне господарство Києва - це лише один із чотирьох запропонованих Польщею. Загалом ще раніше держави-члени ЄС оголосили про свої наміри надати Україні 23 млрд дол. на окремі інвестиційні проекти.

Нагадаємо, раніше КМДА заявляла про плани облаштувати на в'їздах у Київ 5 вузлів для пересадки з приміського на міський транспорт.