ua en ru

КМДА попереджає киян про сильні пориви вітру 31 січня

КМДА попереджає киян про сильні пориви вітру 31 січня Фото: КМДА попереджає киян про сильні пориви вітру 31 січня

КМДА рекомендує в разі посилення вітру за можливості не виходити на вулицю

Київська міська державна адміністрація (КМДА) попереджає киян про сильні пориви вітру, до 15-20 м/с, сьогодні, 31 січня 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

"За прогнозом Українського гідрометцентру, вранці та вдень 31 грудня у Києві очікуються пориви вітру 15-20 м/с. У неділю у столиці буде хмарно з проясненнями, невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура у Києві 2-4 тепла", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища попереджає про виникнення небезпеки, пов'язаної з природними явищами, та рекомендує в разі посилення вітру за можливості не виходити на вулицю.

Повідомляється, що при посиленні поривів вітру рекомендується:

при сильному вітрі всі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

якщо ви опинилися на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, будівель;

у разі сильного вітру, за можливості, сховайтеся в найближчому приміщенні або природному укритті;

загроза зростає поблизу споруджуваних або ремонтних будівель;

уникайте можливого перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також паркування поруч з ними автотранспорту - зірване вітром гілля може становити велику небезпеку;

перебуваючи у приміщенні, необхідно знеструмити його та вимкнути газ, прибрати з підвіконь і балконів незакріплені предмети.

"При падінні дерев чи гілок, травмуванні людей тощо негайно інформуйте екстрені служби за телефонами 101 або 103", - зазначають у прес-службі КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Керченську переправу сьогодні можуть закрити через негоду.