ua en ru

КМДА пропонує розширити перелік об'єктів, що підлягають приватизації

Київська міська державна адміністрація пропонує розширити перелік об'єктів, що пропонуються на продаж. КМДА підготувала зміни до програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 рр. Відповідний проект рішення запропоновано на розгляд депутатам Київради на сесії 20 вересня, повідомляє прес-служба КМДА.

На приватизацію будуть виставлені нежитлові приміщення у різних районах міста. Три приміщення загальною площею 1 тис. 766,4 кв. м. пропонуються для викупу існуючими орендарями, інші - виставлять на відкриті аукціони.

"Зміни до програми приватизації, що пропонуються, дозволять збільшити надходження коштів до міського бюджету та виконати план на 2012 р. Зараз його виконати вкрай важко. Збільшивши пропозицію, планується отримати кошти, які необхідні на реалізацію міських соціальних програм", - пояснив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

За його словами, міська влада уважно вивчала попит на нежитлові приміщення в Києві, а також проаналізувала те, наскільки йому відповідає структура пропозиції об'єктів комунальної власності. Оцінювався не тільки технічний стан приміщень, але й те, яким чином вони задіяні в системі комунального господарства, наскільки "безболісним" для міського господарства буде їхній продаж.

"Ми несемо відповідальність за те, що всі приміщення, які пропонуються на продаж, є "чистими" з правової точки зору. Їх не займають комунальні служби міста або державні органи, там не розміщуються заклади освіти чи охорони здоров'я", - наголосив начальник головного управління комунальної власності м. Києва Дмитро Парфененко.

За інформацією головно профільного управління, станом на 11 вересня 2012 р. від приватизації комунального майна до міського бюджету надійшло 162,6 млн грн. Ще 14,6 млн грн місто отримає протягом вересня за вже укладеними угодами. Загальна площа приміщень, що були приватизовані з початку року, складає 22,7 тис. кв. м.

Плановий показник надходжень від продажу майна на 2012 р. становить 400 млн грн.

Читайте також: Аукціон з продажу 29,95% акцій "Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу" перенесено на 17 жовтня, - КМДА