ua en ru

КМДА пропонує Київській ОДА упорядкувати роботу приміських маршруток

Київська міська державна адміністрація (КМДА) пропонує Київській обласній державній адміністрації упорядкувати роботу приміських маршруток.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) пропонує Київській обласній державній адміністрації упорядкувати роботу приміських маршруток. Про це повідомив начальник комунальної служби перевезень Сергій Савтир, передає прес-служба КМДА.

"Київський міський голова Віталій Кличко звернувся з листом до Київської облдержадміністрації з пропозицією провести конкурс на організацію перевезень приміськими маршрутами, термін дії яких закінчився. Крім того, йдеться про необхідність залучення представника КМДА до складу обласної конкурсної комісії з визначення перевізників. Це допоможе контролювати узгодження маршрутів, які проходять по автодорогах столиці", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, згідно з чинним законодавством, приміські перевізники повинні обов'язково погоджувати рух транспорту столицею. Адже часто маршрутки обласного значення дублюють столичні маршрути. Це призводить до перенасичення київських автошляхів транспортом, виникнення заторів та ДТП.

"Всі приміські/міжміські та міжобласні перевезення, які проходять на території Києва, не контролюються централізовано жодним органом влади. Саме тому дуже складно отримати об'єктивну інформацію про перевізників, які заїжджають на територію міста", - повідомив Сергій Савтир.

Він підкреслив, що столична влада влада звернулася з запитом до облдержадміністрації щодо інформації про перевізників, які дублюють столичні маршрути. За результатами отриманої інформації буде розроблено план заходів для впорядкування перевезень на приміських та міжміських автобусних маршрутів на території Києва.

Нагадаємо, влада Києва протягом найближчих 6 місяців встановлять на маршрутки і комунальний транспорт столиці GPS-моніторинг.