ua en ru

КМДА: опалення в будинках Києва може бути відключено вже на початку квітня

КМДА: опалення в будинках Києва може бути відключено вже на початку квітня Фото: Петро Пантелєєв

Прогнози синоптиків дають підстави завершити опалювальний сезон у столиці вже в найближчі дні

Опалення в будинках Києва може бути відключено вже на початку квітня. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв, передає прес-служба відомства.

Пантелєєв зазначив, що столична влада буде діяти в інтересах киян і не буде чекати 15 квітня, щоб завершити опалювальний сезон. Прогнози синоптиків вже в найближчі дні дають підстави прийняти рішення щодо його завершення.


"Враховуючи високий розмір тарифів на тепло, міська влада приймає рішення, яке б дозволило столичним родинам економити кошти. З 30 березня у столиці зафіксована середньодобова температура повітря +8,4⁰С. Синоптики нам повідомляють, що сьогодні середньодобова температура повинна становити +9⁰С, а 1 квітня прогнозують до +14⁰С тепла. Згідно з чинним законодавством, якщо протягом трьох діб температура зберігається +8⁰С і більше, орган місцевого самоврядування має право прийняти рішення про завершення опалювального сезону", - сказав Пантелєєв.

Він дав доручення керівникам столичних теплопостачальних компаній розпочати необхідну підготовку для припинення подачі теплопостачання.

Нагадаємо, заборгованість споживачів за використану у лютому 2016 р. теплову енергію перед ПАТ "Київенерго" збільшилася на 162,3 млн грн і станом на 1 березня перевищила 2,8 млрд грн.