ua en ru

КМДА: Окружний адмінсуд Києва вирішить питання щодо Пейзажної алеї до 4 квітня

Київська міська державна адміністрація вступила у судову справу щодо повернення ділянки на Пейзажній алеї до власності громади міста Києва. 29 березня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив клопотання КМДА. Судове рішення буде винесене до 4 квітня, повідомляє прес-служба КМДА.

Нагадаємо, що місто вимагає визнати недійсним рішення Київради про передачу ділянки площею 0,38 га на перетину пров. Десятинного та вул. Пейзажна алея під забудову.

"Ми надали суду всі докази того, що ділянку було передано забудовнику незаконно. Вважаємо, що рішення про відведення ділянки було прийнято всупереч нормам земельного та природоохоронного законодавства. Крім того, воно порушує законодавство про охорону культурної спадщини, оскільки ця ділянка потрапляє до меж історико-культурних заповідників. Її забудова суперечить інтересам не лише киян, але й держави. Сподіваємося, що суд дослухається наших аргументів та винесе справедливе рішення", - розповів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Нагадаємо, раніше Київська міська рада надала зазначену земельну ділянку Міністерству закордонних справ України для будівництва службового житла. У 2006 році прокуратура Києва подала позов до суду із проханням визнати рішення Київради недійсним та повернути ділянку до комунальної власності. Численні судові тяжби навколо забудови Пейзажної алеї тягнуться до цих пір.

Крім того, раніше керівник інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин заявляв, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України побоюється, що Київрада може передати сквер на Пейзажній алеї приватній компанії.