ua en ru

КМДА обіцяє вирішити питання поховання бездомних найближчим часом

Питання поховання осіб без певного місця проживання буде остаточно вирішене найближчим часом.

Питання поховання осіб без певного місця проживання буде остаточно вирішене найближчим часом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів", - заявив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький.

За його словами, в найближчі дні, після надання Бюро судово-медичної експертизи всіх необхідних документів, будуть продовжені роботи з поховання та кремації зазначеної категорії громадян, які знаходяться в морзі №1 на вул. Оранжерейній.

Він підкреслив, що разом з цим, протягом 5 місяців поточного року ритуальними службами СКП "Спецкомбінат ПКПО" та СКП "Київський крематорій" проведено 71 кремацію і 90 поховань за рахунок коштів господарської діяльності зазначених підприємств.

"Щоб виправити ситуацію, що склалася 19 і 20 червня була проведена кремація 3 людина і поховано 40 осіб, які знаходилися в судово-медичному морзі № 2 (вул. Запорожця, 26) за рахунок коштів фінансової допомоги приватних структур", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заявляла про епідеміологічну загрозу для населення Києва з-за складного стану в моргах.