ua en ru

КМДА: Новий термінал аеропорту "Жуляни" буде відкрито у квітні

Завершується будівництво нового терміналу Міжнародного аеропорту "Київ". Наразі виконано основні роботи із спорудження самої будівлі, проводяться внутрішні роботи, на черзі - роботи з благоустрою території навколо споруди. Відкриття терміналу заплановане у квітні, повідомляє прес-служба КМДА.

"Оновлений аеропорт в "Київ" під час чемпіонату прийматиме чартерні рейси. Зараз авіакомпанії уже фрахтують свої чартери. Саме в Жулянах ми будемо приймати родину УЄФА. Аеропорт "Бориспіль" буде приймати звичайні рейси, у тому числі і чартери з уболівальниками", - повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він також розповів, що для організації перевезень вболівальників від аеропорту "Бориспіль" до Києва (ст. метро "Бориспільська") під час проведення ЄВРО 2012 планується задіяти 50 автобусів "шатлів" великої місткості, ще 10 автобусів будуть знаходитись у резерві.

Роботу автобусного маршруту від Міжнародного аеропорту "Бориспіль" до м. Києва (ст. метро "Бориспільська") планується розпочати з 1 червня поточного року.

Зазначимо, аеропорт "Київ" (Жуляни) розташований на відстані 8 км від центру міста. Після реконструкції злітно-посадкової смуги, засобів управління і контролю за повітряним рухом, світлосигнального обладнання аеропорт може приймати повітряні судна класу Boeing або Airbus з повним завантаженням. Введення в дію нового міжнародного терміналу аеропорту "Київ" збільшить його пропускну здатність на 320 пасажирів на годину.

Раніше повідомлялося, що літаки в аеропорту "Київ" з початку 2012 р. будуть заправлятися паливом Jet A-1.