ua en ru

КМДА розпочала експеримент із заміни маршруток звичайним громадським транспортом на 7 ділянках

Київська міська державна адміністрація (КМДА) розпочала експеримент, який передбачає заміну маршрутних таксі на 7 ділянках на транспорт звичайного режиму руху, тобто автобуси й тролейбуси. Про це під час брифінгу розповів заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Минулого року ми розпочали масштабно закуповувати та оновлювати рухомий склад комунального транспорту великої місткості і цього року продовжуємо цю практику. Саме тому ми започаткували експеримент із заміни малогабаритних маршрутних таксі на транспорт звичайного режиму руху. На це є декілька об'єктивних причин: по-перше, комунальний транспорт, на відміну від маршруток, безвідмовно забезпечує перевезення пільговиків; по-друге, вартість проїзду в муніципальному транспорті звичайного режиму руху дешевша; і по-третє, новий транспорт зручний та безпечний, він має 100% низький рівень підлоги, що розраховано на осіб із обмеженими фізичними можливостями", - зазначив Голубченко.

Як розповів заступник голови КМДА, цей експеримент уже було реалізовано на маршруті № 46 вул. Микитенка - ст. м. "Лівобережна", де 12 таксомоторів КП "Київпастранс" було замінено на 8 великих автобусів. Також з 1 березня поточного року додатковий транспорт було виведено на автобусні маршрути №№ 33 та 81, що курсують від ст. м. "Лісова" до просп. "Лісовий" та вул. Космонавта Волкова відповідно. Надалі планується збільшити кількість транспорту звичайного режиму руху на житлових масивах Виноградар та Оболонь.

Голубченко також наголосив, що у випадку, якщо експеримент буде вдалим, столична влада продовжить його й надалі.

Разом із тим, заступник голови КМДА дав доручення зустрітися з приватними перевізниками, чиї інтереси зачіпає експеримент, вислухати їхні побажання та запропонувати перейти на інші маршрути міста.

Читайте також: У Києві сьогодні закрили рух приватних маршруток на трех маршрутах