ua en ru

У КМДА маніпулюють цифрами в заявах про прибуток "Бессарабського ринку", - "Рух за реформи"

У КМДА маніпулюють цифрами, коли розповідають про прибуток комунального підприємства "Бессарабський ринок". Про це журналістам заявив один з лідерів громадського руху "Рух за реформи" Вадим Якимець.

"Спочатку чиновники стверджують, що за 6 місяців нинішнього року КП "Бессарабський ринок" отримало 1 млн 861 тис. грн чистого прибутку. Потім стверджують, що за півроку чистий дохід становить 6 млн 959 тис. грн", - заявив він.

"Прибуток начебто є, але водночас стверджується, що збитки підприємства зменшилися до 25 тис. грн, в той час як за підсумками першої половини 2014 року вони становили 1 млн 781 тис. грн. Тобто "Бессарабський ринок" продовжує залишатися збитковим підприємством, незважаючи на жонглювання цифрами", - додав представник "Руху за реформи".

За офіційними даними, які наводить громадський рух, на Бессарабці обладнано приблизно 360 торгових місць, понад 1200 кв. м становлять складські приміщення, 3,5 тис. кв. м займають офісні приміщення, які здаються в оренду. Одне торговельне місце на ринку коштує приблизно 800 грн на день.

На думку Вадима Якимця, показники господарювання КП "Бессарабський ринок" свідчать, що нинішня команда мера Кличка нічим не краща за її попередників.

"Не думаю, що в разі передачі ринку в комерційну концесію підприємство було б збитковим, навпаки - воно приносило значний зиск концесіонерам. Рівень рентабельності підприємства надзвичайно низький, що може свідчити або про роздутість штату і неефективному господарюванні, або про корупцію. Навіть якщо просто за ринковою вартістю здати всю будівлю "Бессарабського ринку" в оренду, то прибуток може скласти 30 млн грн на рік", - зазначив Якимець.