ua en ru

КМДА: Інвестори Кремнієвої долини готові інвестувати в українські проекти

У Києві триває міжнародний інноваційний форум Kyiv City Open Doors. У перший день форуму інвесторам Кремнієвої долини був презентований проект інноваційного парку BIONIC Hill та найкращі ідеї київських винахідників. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Під час презентації можливостей української столиці для венчурних інвесторів Кремнієвої долини було проведене road-show найкращих київських стартапів за такими напрямками як IT, Mobile, Cloud Computing, SaaS, Games, Social Networking, альтернативні джерела енергії та біотехнології.

Для презентації венчурам були відібрані інноваційні проекти, серед яких: соціальна військова онлайн-гра, вбудовані процесори енергії, онлайн-система подарунків, соціальна відео-мережа, мобільні літературні гіди для туристів, хвильова електростанція, спеціалізована партнерська мережа для подій бізнес-галузі та інші.

"Мені, наприклад, найбільше сподобався проект Руслана Савчишина - онлайн-програма для обліку робочого часу за комп'ютерами, яка надає об'єктивну й оперативну інформацію про роботу співробітників кожного дня. Я навіть запропонував протестувати цю програму у КМДА, щоб зрозуміти, на що витрачають робочий час співробітники міськадміністрації. Після презентації я спілкувався з інвесторами - деякі проекти вони готові розвивати хоч завтра. Вони взагалі були приємно вражені рівнем підготовки наших спеціалістів", - зазначив Крамаренко.

Віце-президент інноваційного парку BIONIC Hill Віктор Галасюк зазначив, що проведення road-show показало - в Україні достатньо сміливих і перспективних проектів у різних сферах сучасних високих технологій.

"Для їхнього втілення в життя необхідні інвестиції та комфортна інноваційно-орієнтована платформа. Перше, сподіваюся, забезпечать присутні тут представники провідних венчурних фондів, друге ж готова надати наша сторона. Команди найбільш цікавих проектів ми запросимо у наш інноваційний парк працювати разом із успішним високотехнологічним бізнесом. Чим більша кількість стартапів буде реалізована на базі BIONIC Hill, тим вищою буде репутація інноваційного центру в середовищі найбільш активної частини фахівців високих технологій, які бажають організувати свою справу, втілити свої ідеї. А реалізовані в іннопарку проекти швидко привернуть до себе увагу інвесторів", - наголосив Галасюк

Нагадаємо, 19-20 квітня 2012 року Київська міська державна адміністрація у партнерстві з інноваційним парком BIONIC Hill, компанією UDP та конкурсом "Інноваційний прорив" проводить інноваційний форум Kyiv City Open Doors. На презентацію проекту інноваційного парку BIONIC Hill та можливостей українських винахідників приїхали 15 керівників зі списку 35 провідних венчурних фондів Кремнієвої долини.
Сьогодні також стало відомо, що КМДА в рамках Kyiv City open doors підписала меморандум про співпрацю з 11 іноземними інвесторами.