ua en ru

КМДА: Інформація про заборону введення в експлуатацію Андріївського узвозу не відповідає дійсності (фото)

Інформація про заборону введення в експлуатацію Андріївського узвозу не відповідає дійсності. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Михайло Кучук, передає прес-служба КМДА.

За його словами, замовник не звертався до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві з приводу введення в експлуатацію після реконструкції Андріївського узвозу, адже роботи ще тривають.

"Реконструкція вулиці ще триває, ми її здійснюємо у кілька черг. Загалом до проекту реконструкції об'єкту входить оновлення безпосередньо узвозу та частин вулиць, які до нього примикають - Десятинної та Володимирської. На сьогоднішній день ми здійснили благоустрій Андріївського узвозу, переклали мережі на ньому, влаштували покриття з бруківки, відремонтували фасади будинків, оновили зовнішнє освітлення. Проте ці ж роботи мають бути виконані і на тих відрізках Десятинної та Володимирської вулиць, що прилягають до узвозу", - зазначив Михайло Кучук.

Як повідомили в головному управлінні капітального будівництва, на черзі благоустрій зазначених вище ділянок сусідніх з Андріївським узвозом вулиць, перекладання інженерних мереж на них, влаштування покриття проїжджої частини. Лише після завершення цих робіт замовник звертатиметься до контролюючого органу щодо введення об'єкту в експлуатацію.

КМДА зазначає, що в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві, озвучену раніше інформацію щодо заборони введення в експлуатацію Андріївського узвозу, спростували.

Нагадаємо, раніше сьогодні ДАБК в місті Києві відмовилася вводити в експлуатацію Андріївський спуск. Згідно з повідомленням відомства, основні претензії інспекції полягають у площині якості проведених робіт. "А саме - відсутність в конструкції вимощення вертикальної і горизонтальної гідроізоляції стін існуючих будівель і двох шарів глиняного замка, нема основи для укладання Булиги з армованого бетону та ін. Крім того, під час перевірки зафіксовано виконання будівельних робіт фасадів будинків на 80%, мощення - 75%, тротуарів - 90%, мереж - 70%. Не вирішено питання безперешкодного доступу маломобільних груп населення та пристрої цоколів на будинках у зв'язку з пониженням тротуарів на 1 м", - відзначають в ДАБК.

Відзначимо, дане повідомлення на офіційному сайті ДАБК станом на 22:30 вже немає. Однак, в пошуку через пошукову систему Google за допомогою інструменту "пошук по сайту" можна знайти дану новину в кеші Google.

КМДА: Інформація про заборону введення в експлуатацію Андріївського узвозу не відповідає дійсності (фото)