ua en ru

КМДА хоче створити фонд обсягом близько 300 млн грн для фінансування інновацій

Київська міська державна адміністрація за підтримки найбільших столичних підприємців розглядає можливість створення інноваційного фонду обсягом близько 300 млн грн, який фінансуватиме необхідні місту розробки. Про це повідомила прес-служба КМДА.

"Це буде свій інноваційний фонд для підприємців, своя фінансова база для інноваційного виробництва. За попередніми підрахунками, фонд може накопичувати близько 300 млн грн. Ці кошти вкладатимуть в розробку необхідної продукції, а місто зі свого боку гарантуватиме, що цю продукцію обов'язково закупить", - зазначив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Передбачається, що буде створена громадська організація, учасники якої робитимуть внески, які й виділятимуть згодом на фінансування інноваційних розробок київських підприємств та установ. Куди вкладати гроші, вирішуватимуть самі учасники шляхом голосування.

"На сьогоднішній день наші підприємства, науково-дослідні установи мають сотні неймовірно цікавих, потрібних ідей і розробок, що здатні окупитися, але для їхнього запуску бракує "стартових грошей". Тобто немає коштів для виготовлення першого зразка і запуску серійного виробництва. Саме тому й виникла ідея створення такого фондцу, що фінансуватиме цей етап", - зазначила директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк.

Підприємці ініціативу влади підтримують і обіцяють найближчим часом обговорити ідею і навіть розглянути кілька проектних пропозицій, які потенційно можна профінансувати за рахунок фонду.

Читайте також: Перший Київський інвестиційний форум відвідають учасники з 15 країн світу