ua en ru

КМДА хоче отримати Гостинний двір у комунальну власність і розмістити там музей Києва

Київська міська державна адміністрація має намір отримати Гостинний двір у комунальну власність і розмістити там музей історії Києва.

Київська міська державна адміністрація має намір отримати Гостинний двір у комунальну власність і розмістити там музей історії Києва. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

"Музей історії Києва втратив приміщення ще в 2004 році, коли Кловський палац, де він перебував, був переданий в користування Верховному суду України. У 2012 році Музею було передано будинок на вулиці Богдана Хмельницького, 7. Втім, площа приміщення - близько 2 тис. квадратних метрів - дозволяє розмістити лише 2,5 тис. експонатів музейного фонду", - пояснила Старостенко.

За її словами, для розміщення всієї експозиції Музею, а це 250 тис. експонатів, необхідно приміщення площею не менше 6 тис. квадратних метрів.

"Тому площі Гостинного двору, яка становить близько 9 тис. квадратних метрів, вистачить для розміщення не тільки фондів музею, але й інших історико-художніх об'єктів", - зазначила вона.

У той же час заступник голови КМДА зазначила, що в даний час Гостинний двір знаходиться на балансі Фонду державного майна України.

"Заручившись підтримкою громадськості, ми маємо намір звернутися до Фонду держмайна з проханням передати будівлю в комунальну власність міста", - повідомила Старостенко.

Нагадаємо, у липні мер Києва Віталій Кличко заявляв, що для Гостинного двору найближча зима може стати останньою.