ua en ru

КМДА: Біличанський ліс можуть приєднати до Голосіївського парку

Біличанскій ліс може стати частиною Національного природного парку "Голосіївський". Відповідний проект Київська міська державна адміністрація (КМДА) виносить на розгляд депутатів Київради, повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови КМДА Олександра Пузанова.

"21 червня Київський апеляційний адміністративний суд скасував протиправні рішення Коцюбинської селищної ради про передачу в приватну власність 100 га лісу в межах Святошинського лісопаркового господарства. Так, об'єднавши зусилля з громадськістю, за підтримки керівництва держави, ми врятували Біличанський ліс від вирубки. Нашим наступним кроком має стати надання цій зеленій зоні статусу природоохоронної території. Для цього Біличанський ліс планується приєднати до Національного природного парку "Голосіївський". Таким чином ми зможемо вберегти ліс від будь-яких посягань у майбутньому", - заявив Пузанов.

Нагадаємо, прокуратурою Києва у лютому поточного року було внесено апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва. Цим судом у грудні 2011 р. було відмовлено в задоволенні позову Київради щодо визнання протиправними рішень Коцюбинської селищної ради про землевідведення у приватну власність. В червні Київський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури Києва та скасував протиправні рішення Коцюбинської селищної ради про передачу в приватну власність земельних ділянок для будівництва житлових будинків в межах Святошинського лісопаркового господарства.