ua en ru

Кері вважає, що РФ і Китай могли зламати його пошту

Кері вважає, що РФ і Китай могли зламати його пошту Фото: Джон Керрі

Керрі назвав "досить імовірним" участь РФ в кібератаках на уряд США

Державний секретар Джон Керрі вважає, що Росія і Китай можуть мати доступ до його електронної листуванні, передає BBC Росія.

"На жаль, ми живемо у світі, де деякі країни, включаючи Росію і США, постійно організовують кібератаки, які шкодять американським інтересам і американського уряду. І це питання ми підняли на серйозному рівні в діалозі з Китаєм", - заявив Міллер в інтерв'ю CBS News.

При цьому Керрі назвав "досить імовірним" участь Росії в кібератаках на уряд США.

Раніше джерела американських ЗМІ в Пентагоні заявили, що підозрюють російських хакерів у проникненні в систему електронної пошти оборонного відомства. Як повідомлялося, атака сталася приблизно 25 липня, від якої постраждали близько 4 тис. військовослужбовців і цивільного персоналу, який працює на Об'єднаний комітет начальників штабів. Чиновники підозрюють в цій атаці через акаунти в соціальних мережах російських хакерів. Правда інформації про те, чи була атака санкціонована російським урядом або просто ініційована приватними особами, немає.

Разом з тим, в США заявили, що ніяка секретна інформація не була вилучена, були зламані тільки неважливі облікові записи та повідомлення електронної пошти.

Зазначимо, що майже відразу після виявлення кібератаки Пентагон відключив електронну пошту начальників Генштабів. З цієї причини без робочої пошти залишилися голова Об'єднаного комітету начальників штабів Мартін Демпсі, а також сотні військових і цивільних співробітників відомства, в даний час їм наданий тимчасовий доступ до перепискам.