ua en ru

Керрі буде викладати глобальну політику в Єльському університеті

Керрі буде викладати глобальну політику в Єльському університеті Фото: Джон Керрі

Джон Керрі закінчив Єльський університет в 1966 році

Колишній держсекретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі очолить нову програму в Єльському університеті, присвячену вирішенню глобальних проблем шляхом навчання і наукових досліджень. Про це повідомляє Associated Press.

Єльський університет оголосив у четвер, що він підтримає програму Керрі і прийме його в якості першого почесного члена установ Ліги плюща. Програма буде присвячена глобальній політиці.

Ліга плюща вважається еталоном престижності вищої освіти в США. У неї входять Гарвард, Прінстон, Єль, Браун, Колумбія, Корнелл, Дартмут і Пенсільванія.

В університеті повідомляють, що Керрі буде вести семінари і працювати з вченими в наступному навчальному році.

Він цікавиться такими темами, як нереалізовані держави, виклики авторитаризму, насильницький екстремізм і зміни клімату.

Президент Єльського університету Пітер Саловей сказав, що залучення Джона Керрі підніме якість освіти з ключових питань і допоможе в розробці нових ідей.

Зазначають, що колишній сенатор США від штату Массачусетс і кандидат від демократів на посаду президента Джон Керрі закінчив Єльський університет в 1966 році. Раніше він обіймав посаду держсекретаря.

Нагадаємо, Керрі розкритикував Дональда Трампа за висвітлення міжнародних справ в мережі Twitter.