ua en ru

Кернес може втратити свій рейтинг, - політолог

Мер Харкова Геннадій Кернес може втратити свій рейтинг, а факт його висування від партії "Відродження" є помилкою. Про це заявив політолог Микола Спірідонов.

"Чинний мер Харкова Геннадій Кернес днями заявив, що балотуватиметься від партії "Відродження". Це досить крутий кульбіт якщо враховувати, що раніше Геннадій Адольфович збирався висуватися від партії "Опозиційний блок". В експертних колах добре відомо, що партія "Відродження" буде виступати своєрідною противагою "Опозиційного блоку" в базових Південно-Східних областях. У "Опозиційного блоку" є хороші шанси отримати більшість у кількох облрадах і партія "Відродження" буде активно конкурувати за його електорат, виступаючи із схожою риторикою", - заявив політолог.

Він зазначає, що вказана партія була заснована ще в 2004 р. і першим головою став Георгій Кирпа. При цьому, за словами політолога, потім у партії змінилися ще кілька лідерів.

"Її верхівка орієнтувалася виключно на політичну кон'юктуру. Нині лідером партії є Віктор Бондар, а в президію входить також багато інших екс-регіоналів, зокрема Віталій Хомутиннік і Володимир Пилипенко. Навіть у лідера партії не особливо чиста біографія і раніше він звинувачувався в заподіянні шкоди державі на суму 5,5 мільйонів гривень", - зазначив Спірідонов.

За неофіційною інформацією експерта, основним спонсором партії "Відродження" є Ігор Коломойський.

"Швидше за все, факт висунення Геннадія Кернеса від "Відродження" є помилкою, оскільки базовий електорат чинного мера Харкова аж ніяк не має добрих почуттів до Ігоря Коломойського і розцінить такий крок як зраду. Політична "всеїдність", швидше за все, обернеться для Геннадія Адольфовича серйозною втратою рейтингу. Ця втрата рейтингу може виявитися для нього фатальною, оскільки опоненти в боротьбі за пост мера Харкова очікуються аж ніяк як слабкі. Передбачається, що у виборах візьмуть участь: Олександр Фельдман, Ігор Балута, Анатолій Родзинський і інші важковаговики. Особливо цікавим буде другий тур, в якому може позначитися великий антирейтинг чинного мера. Дуже ймовірно, що цієї осені ми побачимо зміну харківської влади й серйозні зміни в системі управління містом", - резюмував експерт.