ua en ru

Кернес підтримав ініціативу щодо проведення всеукраїнського референдуму

Харківський міський голова заявив про необхідність підтримки народної ініціативи щодо проведення всеукраїнського референдуму.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив про необхідність підтримки народної ініціативи щодо проведення всеукраїнського референдуму. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

"Враховуючи, що останнім часом народні депутати України не виконують своїх обов'язків, не працюють в парламенті, систематично вчиняють кримінальні злочини і беруть участь у масових заворушеннях, доцільним є підтримка численних ініціатив громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму", - йдеться в повідомленні.

На референдумі пропонується вирішити три ключові питання - повне скасування депутатської недоторканності, скорочення кількості народних депутатів, надання виборцям права відкликати депутатів всіх рівнів, керівників місцевих органів влади, міських голів.

Кернес нагадав, що існує постійний запит населення України щодо проведення референдуму з цього приводу. Так, тільки в Харкові за останні роки з зазначеної ініціативою виступали понад 40 громадських організацій. Народні депутати, на думку Кернеса, постійно дискредитують інститут парламентаризму в Україні, і всі, кому небайдужа доля країни, повинні підтримати народну ініціативу проведення референдуму.

"Треба терміново надати народу України можливість реалізувати свою ініціативу за процедурою, що передбачена прийнятим парламентом законом України "Про всеукраїнський референдум", - йдеться в повідомленні.