ua en ru

Кернес залишається в реанімації у стані медикаментозного сну, - заступник мера

Кернеса не виводять з медикаментозного сну, тому що тільки в такому стані можлива штучна вентиляція легенів.

Стан здоров'я Геннадія Кернеса (на фото) станом на 15:00 залишається тяжким. Про це сьогодні, 29 квітня, повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, передає прес-служба міськради.

За словами Горбунової-Рубан, лікарі ізраїльської клініки, де знаходиться Кернес, забезпечують йому необхідне лікування і проводять додаткову діагностику.

"Після першого періоду шокового стану будуть ще другий і третій. Він перебуває в реанімації, стан вкрай тяжкий. Геннадія Адольфовича не виводять з медикаментозного сну, тому що тільки в такому стані можлива штучна вентиляція легенів, - повідомила Горбунова-Рубан. - Він бореться за життя. Ви знаєте, що він фізично міцний чоловік, і знаєте його бажання жити".

Заступник мера підтвердила повідомлення про те, що переїзд Кернеса до Ізраїля пов'язаний з тим, що медики в цій країні мають великий досвід успішного лікування важких вогнепальних поранень. "При цьому закордонні лікарі високо оцінили професіоналізм і оперативність лікування , проведеного Кернесу в Харкові", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер Харкова Геннадій Кернес переніс уже дві операції.

Сьогодні з ранку Кернес був доставлений до центрального госпіталю Хайфи.

28 квітня Кернес під час занять спортом у парку Харкова отримав вогнепальне поранення у спину. Він був доставлений до реанімації, йому зробили операцію, лікарі оцінювали його стан як тяжкий. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство Кернеса.

У МВС назвали однією з основних версій замаху на Кернеса помсту за протидію сепаратистам.