ua en ru

Кернес виключає створення ХНР

Мер Харкова Геннадій Кернес виключає створення "Харківської народної республіки".

Мер Харкова Геннадій Кернес (на фото) виключає створення "Харківської народної республіки". Про це йдеться у зверненні Кернеса до харків'ян, опублікованому на сайті Харківської міськради.

"Відповідально заявляю: поки я керую Харковом, жодних референдумів і ХНР в нашому рідному місті не буде. Як не буде проголошення жодних інших геополітичних новоутворень. Всі спроби повторити у нас Слов'янськ або Луганськ міська влада припинить швидко і жорстко. Прошу цих людей запам'ятати - Харків був, є і буде частиною єдиної і неподільної України", - заявив Кернес.
За його словами, в місті діють сили, зацікавлені в розгойдуванні ситуації, які повідомляють про підготовлюваний до 23 серпня референдумі і оголошенні так званої ХНР.

"23 серпня ми збираємося відзначити дороге нам свято - День міста та День визволення Харкова. Якщо знайдеться хтось, хто вирішить зіпсувати його харків'янам, хтось, хто захоче влаштувати в Харкові провокації, нехай знають - городяни їм цього не пробачать. І не забудуть", - додали Кернес.

За словами мера Харкова, "псевдореферендуми і подібні дії принесли жителям Донбасу та Луганської області тільки війну, руйнування і горе".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 4 серпня ухвалив рішення поновити кримінальне провадження стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса.