ua en ru

Суд у Києві поновив справу проти Кернеса

Печерський районний суд Києва 4 серпня ухвалив рішення поновити кримінальне провадження стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса.

Печерський районний суд Києва 4 серпня ухвалив рішення поновити кримінальне провадження стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса (на фото). Про це РБК-Україна заявив адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

"Печерський райсуд прийняв рішення відновити виробництво", - заявив Гунченко.

За його словами, ні Кернес, ні його захист не знали про скарзі потерпілої сторони, на підставі якої суд прийняв таке рішення.

Разом з цим Гунченко зазначив, що на думку захисту Кернеса, строки подачі такої скарги захисту були порушені, оскільки постанова про зупинення справи було винесено 4 липня 2014 року, а строк його оскарження становить 10 днів.

"Ми вважаємо цю постанову кричуще незаконним і аморальним. Для мене не зрозуміло з яких підстав суд прийняв рішення про поновлення виробництва. Хіба Геннадій Адольфович одужав?", - додав Гунченко.

Зазначимо, що коментар Генеральної прокуратури про поновлення провадження стосовно харківського мера отримати не вдалося.

Раніше ГПУ припинила досудове розслідування у кримінальній справі відносно Кернеса.

Нагадаємо, 28 квітня 2014 року на Кернеса було скоєно замах. Він отримав важке поранення, в результаті якого було пробито легеню і печінку, куля пройшла навиліт. Кернес переніс кілька операцій і зараз перебуває в Харкові.