ua en ru

Кернес у Харкові активно використовує адмінресурс, - КВУ

Кернес у Харкові активно використовує адмінресурс, - КВУ

Виборча кампанія-2015 в місті Харкові - яскравий приклад використання адміністративного ресурсу. Про це сьогодні під час прес-конференції "На старті виборчої кампанії: цифри, факти, аналітика" заявив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

За його словами, зараз в Харкові активно проводиться "політінформація" у бюджетних установах, а також "збори трудових колективів, на яких "рекомендують" кандидатуру Геннадія Кернеса на посаду Харківського міського голови.

"В соціальних мережах є величезна кількість "протоколів", де в кращих радянських традиціях трудові колективи "голосують" і "одноголосно" приймають рішення про те, що в місті все добре, все гарно і харківському міському голові вони рекомендують взяти участь у виборах мера", - додав Кошель.

Ще одним прикладом використання адмінресурсу в Харкові КВУ назвав проведення так званого суботника по прибиранню міста, який відбувся в минулу суботу. Кошель акцентує увагу, що інформація про цю подію була розміщена на офіційному сайті Харківської міської ради, а сам захід повністю проходив під прапорами партії "Відродження". "Всі учасники цього заходу мали символіку і відповідно брендований одяг політичної партії "Відродження", - зазначив голова КВУ.

"Тому ми вважаємо, що зараз, на старті виборчої кампанії, харківський міський голова та партія "Відродження" активно використовують адмінресурс", - резюмував глава КВУ.

Нагадаємо, про використання адміністративного ресурсу мером міста Геннадієм Кернесом і партією "Відродження" раніше заявляли в організації "Опора".